Alpe D’HuZes – De Paters Zijn Onderweg

Pater Moeskroen is onderweg naar de Alpen, om voor de 9e maal hun steentje bij te dragen aan het jaarlijkse Alpe d’HuZes – evenement. Sinds 2011 is de band bij dit evenement betrokken als muzikale inspirator en sportieve deelnemer!

Op 6 juni fietsen en lopen de mannen de berg op, op 7 juni spelen zij voor alle deelnemers, vrijwilligers, begeleiders en organisatoren tijdens het slotfeest van Alpe D’HuZes 2019. Uiteraard zullen ‘Naar de Top’ en ‘Honderd’ niet ontbreken, deze nummers zijn voor Pater Moeskroen onlosmakelijke verbonden aan Alpe D’HuZes.

Alpe d’HuZes is een evenement waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. Meer info vindt je op www.opgevenisgeenoptie.nl

Winter Pubtour

Try outs voor de nieuwe theatershow, de studio in voor een nieuwe plaat… Nee, de Paters zitten niet stil!
Maar om de kleinste kans op verveling ECHT ECHT ECHT uit de wereld te helpen, hebben we dit jaar 3 shows gepland in het kader van onze jaarlijkse, winterlijke Pubtour! Kaarten zijn voor 2 van deze exclusieve shows nog te krijgen via de websites van de pubs:

24 november | Cafe Van Der Geest, Noordwijkerhout | UITVERKOCHT
8 december | Cafe Kerkzicht, Riel | http://www.cafekerkzicht.nl
9 december | Cafe Inn ’t Lely Veldt, Nieuwveen | http://www.cafeinntlelyveldt.nl/

Genie-aal!

Wij delen graag het artikel van BN De Stem van afgelopen maandag. We speelden op 1 september op de familiedag van Genie Industries, het bedrijf achter de befaamde blauwe (schaar)liften. Een prachtig voorbeeld van hoe een bedrijfsevent een prima setting is waarin Pater Moeskroen van A tot Z een feestje maakt.

Familiedag opent met Pater Moeskroen in hoogwerkers

OUD GASTEL – Genie, één van de distributeurs op industrieterrein Borchwerf II, hield zaterdag een familiedag in Oud Gastel.  Pater Moeskroen, bekend van het nummer Roodkapje, was de grote verrassing op de dag en mocht op grote hoogte in de blauwe hoogwerkers het feest muzikaal openen.

Veel familie en medewerkers uit vele landen waren aanwezig.  Directeur Sebastian Umbreit was heel tevreden over de dag ,,Het perfecte feest”.

Naast medewerkers en familie uit alle delen van de wereld, was er ook eten uit alle windstreken: Marokkaanse tajine, pizza’s uit Italië en uit de Verenigde Staten, het land van oprichting van Genie, ontbraken de burgers niet.

Met een mix van Braziliaans slagwerk, Schotse doedelzakken en gesteund door oer-Hollands ‘Viswijvenkoor Sootjevisch’ en de blazers van de Bredase ‘Estrellas’ opende Pater Moeskroen de feestelijke middag vanaf grote hoogte. Doedelzakspeler Vincent van Lent: ,,Ik hing slechts enkele meters boven het verzamelde publiek: het was adembenemend.”

“Naar de Top” voor Alpe D’HuZes

Pater Moeskroen reist aankomende week voor de 8e maal af naar de Alpen, om mee te doen aan het jaarlijkse Alpe d’HuZes – evenement. Sinds 2011 is de band bij dit evenement betrokken als muzikale inspirator en sportieve deelnemer! Dit jaar namen zij voor het AD6 nummer “Naar de Top” een nieuwe video op!

Op 7 juni fietsen en lopen de mannen de berg op, op 8 juni spelen zij voor alle deelnemers, vrijwilligers, begeleiders en organisatoren tijdens het slotfeest van Alpe D’HuZes ’18.

Alpe d’HuZes is een evenement waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. Meer info vindt je op www.opgevenisgeenoptie.nl

Rolf bedankt!

Ja je leest het goed; onze Rolf Rombouts gaat Pater Moeskroen verlaten 😥. In Jack Glasbergen hebben wij een meer dan voortreffelijke vervanger gevonden, maar later meer over deze rasartiest.
Wil je Rolf nog in actie zien, hij speelt de Fiesta Theatertour in zijn geheel uit!

15 maart Theater Junushoff Wageningen
16 maart Cultureel Centrum De Schakel Gilze
29 maart Theater de Schalm Veldhoven
31 maart Evertshuis Bodegraven-Reeuwijk
6 april De Kring Roosendaal
7 april ZINiN Nijverdal
13 april Dorpshuis Heerde
20 april Stroud Putten
21 april Fulcotheater IJsselstein

In reprise: FIESTA THEATERTOUR

Op veler verzoek spelen we dit seizoen onze theatershow “Fiesta” in Reprise.

De Feel-good folkshow‘ Fiesta’ belooft een en al feest. Neerlands folkband Pater Moeskroen vertelt en bespeelt op geheel eigen wijze de legende van The Pogues. Een avond vol karakteristieke Ierse feest-folk en ballades met een hoofdrol voor de thin whistle en accordeon, aangevuld met een breed scala aan traditionele instrumenten, het handelsmerk van de heren van Pater Moeskroen. Check onze agenda voor speeldata en tickets!

Alpe D’HuZes 2017 | ‘Honderd’ Video

Pater Moeskroen reist aankomende week voor de 7e maal af naar de Alpen, om mee te doen aan de jaarlijkse Alpe d’HuZes – actie. Sinds 2011 is de band bij dit evenement betrokken als muzikale inspirator en sportieve deelnemer!

Dit jaar fietsen en lopen de bandleden op 1 juni 2017, op 2 juni 2017 spelen zij voor alle deelnemers, vrijwilligers, begeleiders en organisatoren tijdens het slotfeest van Alpe D’HuZes 2017.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Zomerse vooruitzichten: De Zwarte Cross

Langzaam sluiten we onze ‘Fiesta’ tour af mogen we zo nu en dan al wat festivals bekend gaan maken. In de reeks ‘Zomerse Vooruitzichten’ vandaag: De Zwarte Cross. Op zondag 16 juli staan we in de Megatent. Wie gaan we daar tegen komen?

http://www.zwartecross.nl

Voorverkoop Lieverlee Festival 2017

3JS , Pater Moeskroen, The Wetnecks & meer (Lieverlee Festival)

Zaterdag 24 juni heropent De Kersouwe in samenwerking met de gastheren Pater Moeskroen, voor de 4e maal haar deuren voor het ‘Lieverlee Festival’. Het festival presenteert haar bezoekers elk jaar, in een ontspannen en toegankelijke sfeer voor jong tot oud, een verrassende mix van nederpop, muziektheater en feest!

Vol trots presenteren we de eerste namen voor dit jaar:  3JS, PATER MOESKROEN en THE WETNECKS. 

Na het vorig jaar uitverkochte festival, komt er met de 3JSweer een top-act naar het Lieverlee Festival. Het Volendamse trio brengt met haar uitmuntende band subtiliteit en aanstekelijkheid, wat ze maakt tot de drie koningen van de Nederlandstalige pop. Inmiddels heeft 3JS gouden platen aan de muur en kunnen ze bogen op talloze plat gespeelde feesttenten en een volledig uitverkochte theatertournee. Hierbij valt telkens op dat de fans komen uit alle lagen van de bevolking: jong, oud, man, vrouw, arm, rijk, bankstel of alternatief. Hoe dat kan? De verklaring is simpel: 3JS is echt en puur! 

Pater Moeskroen staat voor aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades. De heren stonden aan de wieg van krakers als ‘Joost’, ‘Laat Maar Waaien’, ‘Dansen’ en ‘Hela Hola’. En wie herinnert zich ‘Roodkapje’ niet meer?! Momenteel toert Pater Moeskroen door het land met hun theatershow FIESTA. Op het Lieverlee festival sluiten ze dit theaterseizoen af in ‘Fiesta-stijl’, welke vrienden zullen ze dit jaar meenemen?

Twee Jaar geleden haalden we The Wetnecks uit Alamaba voor hun première in Nederland, sindsdien is dit kolderieke gespuis een vaste waarde in het Nederlands festival circuit (o.a. Zwarte Cross, Paaspop, Festyland) Hits van ’toen’ en ’nu’ in een ‘Hillbilly-Bluegrass-jas’. Zien is beleven!

In de aanloop naar 24 juni kunnen jullie nog veel meer moois van ons verwachten…. 

Open: 18.00u

Aanvang: 19.00u

Kaarten: 25,00 EUR. + servicekosten.

www.patermoeskroen.nl

www.lieverleefestival.nl

www.kersouwe.nl

Fiesta in Premiere!

Morgen is het zover, we laten onze nieuwe voorstelling op jullie los tijdens de premiere van Fiesta! De plaats van handelen is het Fulcotheater in IJsselstein; een plek waar wij graag komen. Een plek van volle zalen en lachende gezichten… tenminste de zaal is helemaal tot op de laatste stoel uitverkocht; nu de lachende gezichten nog. Morgen is ook de dag dat we ons nieuwe album ‘Fiesta’ officieel uitbrengen. We houden jullie op de hoogte….tot morgen!

 

Groeten uit de studio

Het blijft een mooi proces… Maandenlang broedt je op liedjes. Samen met wat oude parels smeedt je er een show van en uiteindelijk probeer je “je nieuwe kindjes” vast te leggen op de gevoelige audioplaat. Dit keer zijn we neer gestreken in de Sound Vision Studio van George Konings, en dat is een genot! Een prachtige studio met gedreven producer, paters en kornuiten gaan er voor zorgen dat we jullie op 31 januari 2017 een prachtige nieuwe cd kunnen voorschotelen.

Tot volgend jaar!

Wij gaan ons terug trekken om onze nieuwe liedjes vast te leggen op plaat. Daar hebben we veel zin, maar meer nog kijken we uit naar een weerzien met jullie. Na kerst, oud-op-nieuw, drie koningen en misschien de elfstedentocht zien we jullie terug in de theaters van Nederland voor Fiesta:

Try-outs:
20 januari: Hendrik-Ido-Ambacht – Hendrik Ido Ambacht Cascade
21 januari: Roden, Drenthe, Netherlands – Theater de Winsinghhof
27 januari: Sassenheim – Theater ’t Onderdak

PREMIERE:
31 januari: IJsselstein – Fulcotheater

Tour:
28 januari: Zevenaar – Het Musiater
3 februari: Reusel – Reusel, ’t Schouw
4 februari: Gemeente Etten-Leur – Nieuwe Nobelaer: Centrum voor Kunst en Cultuur Etten-Leur
11 februari: Zoetermeer – Stadstheater Zoetermeer
17 februari: Druten – Agora Theater Druten
18 februari: Hardenberg – Theater De Voorveghter
24 februari: Wijk bij Duurstede, Netherlands – Calypso Theater, Wijk bij Duurstede
3 maart: Drachten – Schouwburg De Lawei
4 maart: Heerhugowaard – Cool Kunst En Cultuur
11 maart: Oss – Theater De Lievekamp
16 maart: Gemeente Valkenswaard – Theater De Hofnar
17 maart: Brielle – BREStheater Brielle
18 maart: Zwolle, Netherlands – Stadsschouwburg Odeon
24 maart: Raalte – Hoftheater Raalte
25 maart: Bergen op Zoom – Theater De Maagd
30 maart: Venray – Schouwburg Venray
1 april: Mill, Netherlands – Cultureel Centrum Myllesweerd
6 april: Papendrecht – Theater De Willem
7 april: Lochem – Schouwburg Lochem
21 april: Uden – Markant Uden – Podium voor theater & evenementen
28 april: Bergeijk – Theater de Kattendans
29 april: Winschoten – Cultuurhuis De Klinker
12 mei: Oirschot – RaboTheater De Enck