Pater Moeskroen reist aankomende week voor de 7e maal af naar de Alpen, om mee te doen aan de jaarlijkse Alpe d’HuZes – actie. Sinds 2011 is de band bij dit evenement betrokken als muzikale inspirator en sportieve deelnemer!

Dit jaar fietsen en lopen de bandleden op 1 juni 2017, op 2 juni 2017 spelen zij voor alle deelnemers, vrijwilligers, begeleiders en organisatoren tijdens het slotfeest van Alpe D’HuZes 2017.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.